Maandelijkse Archieven: Januari 2020

  1. TIRAMISU

    TIRAMISU

    TIRAMISU

    Ingrediënten:

    100 ml koude espresso
    150 g lange vingers
    400 g mascarpone
    275 g gecondenseerde melk
    1 eetlepel vanille extract
    Cacao poeder

    Werkwijze:

    Klop de mascarpone, gecondenseerde melk en de vanille extract tot een luchtig geheel.
    Dip de lange vingers in de espresso en maak een laag in de beugelpot van Kilner (500 ml).
    Doe nu een schep van het mengsel op de lange vingers. Herhaal deze stappen tot het potje vol zit.
    Maak het af door een beetje cacao poeder bovenop te strooien.
    Laat het 3 uur in de koelkast staan.

    Lees meer »
  2. KIPPENBORST MET CHORIZO PAELLA

    KIPPENBORST MET CHORIZO PAELLA

    KIPPENBORST MET CHORIZO PAELLA

    Ingrediënten:

    2 stukken kippenborst
    100 g chorizo
    1 rode paprika
    200 g erwten
    300 g rijst
    900 ml kippen bouillon
    1 eetlepel kurkuma
    1 eetlepel paprikapoeder

    Werkwijze:

    Geschikt voor 4 porties die kunnen bewaard worden in de fresh storage bewaarbakjes van Kilner (600ml).

    Kook eerst de rijst volgens de instructies op de pak. Giet het af en zet opzij.
    Doe een beetje olijfolie in een pan en bak de kip tot hij bruin is.
    Leg de kip opzij. Snij de chorizo in schijfjes en de paprika in blokjes.
    Doe dit in de pan en bak het aan. Als de chorizo en paprika klaar zijn voeg deze dan toe aan de rijst en de kip.
    Doe de bouillon er bij en begin het te koken. Laat koken tot het merendeel van het water is afgenomen. Verdeel nu het geheel over de 4 bakjes

    Lees meer »