Blog

  1. TIRAMISU

    TIRAMISU

    TIRAMISU

    Ingrediënten:

    100 ml koude espresso
    150 g lange vingers
    400 g mascarpone
    275 g gecondenseerde melk
    1 eetlepel vanille extract
    Cacao poeder

    Werkwijze:

    Klop de mascarpone, gecondenseerde melk en de vanille extract tot een luchtig geheel.
    Dip de lange vingers in de espresso en maak een laag in de beugelpot van Kilner (500 ml).
    Doe nu een schep van het mengsel op de lange vingers. Herhaal deze stappen tot het potje vol zit.
    Maak het af door een beetje cacao poeder bovenop te strooien.
    Laat het 3 uur in de koelkast staan.

    Lees meer »
  2. KIPPENBORST MET CHORIZO PAELLA

    KIPPENBORST MET CHORIZO PAELLA

    KIPPENBORST MET CHORIZO PAELLA

    Ingrediënten:

    2 stukken kippenborst
    100 g chorizo
    1 rode paprika
    200 g erwten
    300 g rijst
    900 ml kippen bouillon
    1 eetlepel kurkuma
    1 eetlepel paprikapoeder

    Werkwijze:

    Geschikt voor 4 porties die kunnen bewaard worden in de fresh storage bewaarbakjes van Kilner (600ml).

    Kook eerst de rijst volgens de instructies op de pak. Giet het af en zet opzij.
    Doe een beetje olijfolie in een pan en bak de kip tot hij bruin is.
    Leg de kip opzij. Snij de chorizo in schijfjes en de paprika in blokjes.
    Doe dit in de pan en bak het aan. Als de chorizo en paprika klaar zijn voeg deze dan toe aan de rijst en de kip.
    Doe de bouillon er bij en begin het te koken. Laat koken tot het merendeel van het water is afgenomen. Verdeel nu het geheel over de 4 bakjes

    Lees meer »
  3. KOKOSNOOTKOFFIE

    KOKOSNOOTKOFFIE

    KOUD GEBROUWEN KOKOSKOFFIE

    Ingrediënten:

    2 liter koud water
    80 gram vers gemalen koffie
    1 liter kokoswater of kokosmelk

    Werkwijze:

    Neem je Kilner Cold Brew Coffee Set en vul de weckpot van 2 liter met het koude water.
    Vul het roestvrijstalen filter met uw gemalen koffie. Gebruik om de koffie te malen de elegante koffiemolen van KILNER.

    Plaats het filter in de pot, zorg ervoor dat de vloeistof de onderste helft van het filter bereikt en sluit de weckpot af.
    Zet de weckpot gedurende 12-24 uur in de koelkast.
    Bewaar de koud gebrouwen koffie in de koelkast en gebruik deze binnen 1 week.

    Wanneer het tijd is om te serveren, giet dan ijskoud kokoswater

    Lees meer »
  4. TOMATEN SALSA

    TOMATEN SALSA

    TOMATEN SALSA

    Ingrediënten:

    1 kilo Tomaten
    1,5 kilo Pruimen
    1 Rode uien
    2 teentjes Knoflook
    20 ml Limoensap
    1 theelepel Korianderpoeder (Ketoembar)
    1 theelepel Zout

    Werkwijze:

    Snijd de tomaten in tweeën. Ontpit de pruimen en snijd ze in blokjes. Versnipper de ui. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
    Verwarm de oven voor op 180° en leg de gehalveerde tomaten op een bakplaat. Bak ze voor 20 minuten, draai ze om en bak ze nog eens 10 minuten.
    Laat ze afkoelen. Verwijder de vellen van de tomaten en hak ze in grove stukken. Steriliseer ondertussen de 4 Kilner weckpotten van 500ml.
    Doe de tomaten met de resterende ingrediënten in een grote pan. Breng aan de kook en laat het zachtjes koken, roer regelmatig terwijl de pruimen zachter worden en de salsa dikker wordt, voor ongeveer 20 minuten.
    Neem nu de 4

    Lees meer »
  5. GEÏNFUSEERD WATER MET MUNT, FRAMBOOS EN LIMOEN

    GEÏNFUSEERD WATER MET MUNT, FRAMBOOS EN LIMOEN

    GEÏNFUSEERD WATER MET MUNT, FRAMBOOS EN LIMOEN

    Ingrediënten:

    136g verse frambozen
    68g verse munt
    2 limoenen

    Werkwijze:

    Snij de limoenen in schijfjes en doe ze in de kilner drankdispenser van 3 liter samen met de verse munt en frambozen.
    Vul de dispenser met water tot aan het MAX streepje. Draai de dop stevig op de drankdispenser zodat hij niet lekt.
    Laat nu het geheel een uur in de koelkast staan voor maximale smaak.

    Lees meer »
  6. PINDAKAAS FUDGE

    PINDAKAAS FUDGE

    PINDAKAAS FUDGE

    Ingrediënten:

    200 g boter
    350 g poeder suiker
    250 g pindakaas
    Een snufje zout

    Werkwijze:

    Smelt de boter en pindakaas op een middelhoog vuur.
    voeg de poedersuiker geleidelijk toe. Voeg nu het snufje zout toe.
    Doe bakpapier in een vierkante bakvorm en giet het geheel in de bakvorm.
    Dek dit af met nog een vel bakpapier en zet het in de koelkast voor een uur.
    Snij het geheel in vierkante blokjes op maat naar keuze.
    Doe de blokjes in de kilner weckpot met facetten en zet het op tafel.
    Klaar om te snoepen!

    Lees meer »